Over mij

Mijn naam is Renée Blom – Oosterhoff, geboren op 26 oktober 1959 in Amsterdam, en ik schrijf al zolang ik het mij kan herinneren. Toch ben ik een laatbloeier, want pas eind jaren ’80 werden er voor het eerst artikelen van mij gepubliceerd in een Utrechts kunst- en cultuurblad. Sinds die tijd volgden er vele artikelen van mijn hand, die ik schreef als correspondent bij huis-aan-huiskranten en het Utrechts Nieuwsblad. Jarenlang verzorgde ik politieke verslaggeving  in lokale kranten.

In 2014 en 2015 schreef ik na mijn wethouderschap in Nieuwegein twee boekjes over de lokale politiek versus haar inwoners. In maart 2018 ben ik helemaal gestopt in  de actieve politiek en sindsdien houd ik mij vooral bezig met het schrijven van boeken over de Tweede Wereldoorlog en schrijf ik voor de Nieuwegeinse krant De Molenkruier een wekelijkse column en een rubriek over de historie van onze stad. 

Tot slot ben ik als vrijwilliger eindredacteur van het historisch magazine Cronyck de Geyn.


Waarom ik ben gaan schrijven
Ik ben de dochter van een Haagse jood en een stugge Fries. Het gezin waarin ik opgroeide was een complexe omgeving door mijn, door de oorlog getraumatiseerde moeder en af en toe agressieve vader. Al heel jong zocht ik mijn toevlucht uit de te vaak angstige werkelijkheid door veel te lezen en te schrijven. Mijn schrijven is dus begonnen uit een soort van noodzaak, maar doe ik nu alleen nog omdat ik het gewoon heel erg leuk vind.


Eigen bedrijf

In 2007 ben ik als ondernemer gestart, eerst met Tekstbureau Blom en nu met Blom-Connect. Vanuit dat bedrijf doe ik redactioneel werk, geef ik zo af en toe schrijfcursussen op maat en geef ik een deel van mijn boeken in eigen beheer uit.

Meer informatie of een offerte via het contactformulier